Väistyvä valo

Olen aina ollut sitä mieltä, että Suomessa eletään sään puolesta ääriolosuhteissa – erityisesti valon kannalta. Luonnonvaloa rakastavan valokuvaajan kuvaushetket ovat tähän vuodenaikaan vähissä. Kyllästyin metsästämään valoa pari vuotta sitten ja siirryin potrettikuvauksessa lisävalon käyttöön myös ulkokuvauksessa, mikä oli lopulta vaivattomampaa mitä luulin. (Kunhan mukana on riittävä patteriarsenaali pahan päivän varalle. Kantapään kautta tämäkin opittu…)

Valaistuskalusto kulkee olalla siinä missä kameralaukkukin, vaikka hartiavoimia se vaatii. Lisävaloa olen tottunut käyttämään lähinnä täydentävänä tujauksena, vallitsevan valon ehdoilla. Muutamia valtioneuvostolle ottamiani potretteja:

Krista Kiuru

Sanni-Grahn-Laasonen--21_10402_3

urpilainen-2157_3340_3

katainen-4035_5016_3

Henriksson-4576_5004_2