Tiukka ei passikuvalle!

Että CV:n kuvanko pitäisi olla passikuva paperin oikeassa yläreunassa? Väärin. Kyllä se voi olla iso vaakakuva tai vaikka pyöreä pallo keskellä paperiakin. Se voi olla kokovartalokuva tai tiukka lähikuva, tai esimerkiksi tällainen soiro paperin ylälaidassa (ikkunan heijastuksista pari lisäpistettä):miia_2Otimme ystäväni Miian kanssa parin minuutin kuvaussession CV-kuvaa varten kesken kyläilyn, eikä lopputulos ollut yhtään hassumpi – lyhyestä virsi kaunis.

Mielestäni kuvaa kannattaa miettiä passikuvaa pitemmälle. Kuviahan voi rajailla ja käsitellä tarkoitukseen sopiviksi loputtomiin, itse olen ihastunut CV-kuvissa kapeisiin muotoihin, ja kuvan tunnelman voi valita tarkoitukseen sopivaksi. Edellä oleva kuva viestittää jonkinlaista herkkyyttä, ja tässä pystykuvassa on taas vahvaa läsnäoloa ja intensiivisyyttä, kiitos mallin järjettömän vangitsevan katseen:

miia_4

Joka tapauksessa ajattelu laatikon ulkopuolella kannattaa, jos haluaa herättää huomiota, ja jos haluaa päästä haastikseen 🙂